Siirry sisältöön

Uutinen

19.9.2024 16.16

VAMIA palkittiin Autoalan koulutuksen järjestäjä 2023 -palkinnolla

Vamialle luovutettiin Autoalan koulutuksen järjestäjä 2023 -palkinto 18.9.2024 Autoalan jälkimarkkinoinnin osaajatapahtumassa AKL Tech Dayssä Helsingissä. Autoalan Keskusliiton omistama säätiö palkitsee vuosittain autoalan toisen asteen ammatillisen koulutuksen järjestäjän, joka on esimerkillisesti kehittänyt alan koulutustoimintaa oppimisen, toimintaympäristön muutosten ja teknologian kehittymisen näkökulmasta.

” Kilpailu nuorista ja alanvaihtajista ja tarve työurien pidentämiselle kasvaa. Iso kysymys on, miten turvaamme alan työvoimatarpeen ja osaavien tekijöiden pysyvyyden alalla. Tarvitaan pitkäjänteistä yritys-oppilaitosyhteistyötä eri kouluasteiden kesken. Vamian toiminnassa korostuu innostava opiskelupaikan kehittäminen opiskelijapalaute huomioiden, monipuolisten tutkintojen tarjoaminen sekä esimerkillinen yritys-oppilaitosyhteistyö huomioiden alueen yritysten osaamisen kehittämisen tarve, sanoo säätiön asiamies, Autoalan Keskusliiton tekninen johtaja Jouko Sohlberg.

Olemme erittäin otettuja siitä, että Vamia valittiin Vuoden autoalan koulutuksen järjestäjäksi. Meillä on tehty useampi vuosi johdonmukaista työtä Vaasan alueen autoalan ammatillisen koulutuksen kehittämiseksi. Lisäksi koulutus-yritysyhteistyötä on kasvatettu merkittävästi osaavan ja kiinnostuneen työvoiman saamiseksi alalle. Näiden tavoitteiden saavuttamisessa on tämän kilpailun kriteeristö toiminut hyvänä ohjenuorana ja tulos on meillä näkynyt suoraan ensisijaisten hakijoiden määrän kasvulla.”, Vamian auto-osaston tiimivastaava ja lehtori Teemu Mäenpää toteaa.

Kuvassa Vamian auto-osaston tiimivastaava, lehtori Teemu Mäenpää (vas.) ja AKL:n tekninen johtaja Jouko Sohlberg (Kuva: Pasi Perhoniemi, Suomen Autolehti).
Vamian auto-osaston Hannu Haapamäki (vas.), Marko Ojala, Esa Ketola, Teemu Mäenpää ja edessä Valtteri Lehtinen (Kuva: VAMIA)



Kilpailuun osallistuminen

Autoalan Ammattikoulutuksen Edistämissäätiö haluaa palkita koulutuksen järjestäjän, joka edistää sen perusarvoja ja tavoitteita:

  • yritys-oppilaitosyhteistyön edistäminen
  • autoalan vetovoimaisuuden lisääminen
  • opettajien osaamisen ylläpitäminen ja kehittäminen
  • opiskelijatoiminnan kehittäminen osana palveluntarjontaa
  • koulutuksen järjestäjän kykyä kehittää toimintaansa toimialan ja toimintaympäristön voimakkaassa muutoksessa.

Säätiön hallituksen nimeämä työryhmä arvioi ja pisteyttää kilpailuun osallistuneiden vastaukset. Vuoden koulutuksen järjestäjä palkitaan opettajien koulutukseen tarkoitetulla rahapalkinnolla ja pokaalilla.

Kilpailu on avoin kaikille ammatillisen toisen asteen koulutuksen järjestäjille. Siihen osallistutaan vastaamalla kysymyslomakkeeseen.

Palkinto

Vuoden koulutuksen järjestäjä palkitaan opettajien koulutukseen tarkoitetulla rahapalkinnolla ja pokaalilla.

Aiemmin palkitut Autoalan koulutuksen järjestäjät

2022 Luksia Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä

2021 Turun ammatti-instituutti (TAI)

2020 Kainuun ammatti-opisto KAO

2019 Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda.


Palaa otsikoihin